Паломництво

Паломництво — це прагнення людини до святині, де вона, відриваючись від щоденної суєти, зміцнюється у вірі і наближається до Бога.

В давні часи існував побожний звичай відвідувати святі місця.Мандрівники доходили до Єрусалиму, щоб поклонитися його святиням, тим місцям, де Христос народився, жив, прийняв смерть і воскрес. Паломниками їх називали через те, що вони приносили зі Святої Землі паломи — пальмові гілки, чиє широкелистя здавалося чудом для наших широт. Поступово словом «паломник» почали називати усіх подорожуючих по святих місцях, а паломництво вважалось особливим подвигом.

palomnik03Мандрівка, поєднана з великими труднощами і нестатками, готувала до духовного сприйняття святого місця так само, як піст готує до свята, скажімо, до Великодня чи Різдва.

Чим важча була подорож, тим з більшою радістю мандрівник досягав мети своєї подорожі, тим старанніше молився і дякував Богові за Його особливу милість і благодать. Бо паломництво є богослужінням, духовною роботою, очищенням душі. Мета його — прилучення до вічного Царства Божого, як єдиного істинного змісту людського буття.

palomnik01Організація паломницьких турів до святих місць, пов’язаних з ім’ям Ісуса Христа і його найближчих соратників, безсумнівно, справа богоугодна, але непроста і вимагає грунтовної підготовки. І якщо підготуватися духовно віруючий найчастіше здатний самостійно — за допомогою молитов і посту, відмови від шкідливих звичок і необов’язкових розмов, то зібрати всі необхідні документи, відкрити візу і т.п. важко без допомоги обізнаних людей.

Паломник, перш ніж здійснити заповітну мрію змушений вивчити безліч правових матеріалів, зібрати необхідні довідки, оформити потрібні документи. Навіть для простого віртуального знайомства з місцем майбутнього паломництва потрібно багато часу. Збирати по крупинках інформацію, не будучи впевненим у її достовірності — справа невдячна. Ось тому на допомогу прийдуть відповідальні та чуйні люди, що мають багатий досвід в організації паломницьких турів. З ними майбутній паломник зможе спокійно зайнятися духовною підготовкою до подорожі, не відволікаючись на побутові та інші подібні теми.